Талановита молодь Харківщини отримала нагороди 13-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

Як із маленького струмочка починається велика ріка, так і з любові до природи зростає любов до своєї Батьківщини, – упевнені організатори творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді». Саме тому вже 13-й рік поспіль на території басейну Сіверського Дінця проводить конкурс дитячо-юнацької творчості Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів спільно з громадською організацією «Сіверський Донець – відродження» під егідою Державного агентства водних ресурсів України у рамках заходів з відзначення Дня Сіверського Дінця.

Його основна мета – сформувати у юного покоління українців активну громадянську позицію з питань охорони природи, усвідомлення важливості річки Сіверський Донець як основної водної артерії сходу України та бажання зберегти водні ресурси рідного краю. До участі в конкурсі щороку запрошуються учні та студенти Харківської, Донецької та Луганської областей, які мріють бачити річки свого дитинства чистими і готові докласти до цього власних зусиль!

Цьогорічний меседж конкурсу – «Зробимо наші річки чистими від пластику та фосфатів!» підтримали майже 650 учасників від трьох областей, через які тече наш Сіверський Донець, надавши понад 800 конкурсних робіт від 100 навчальних закладів. Їх творчі здобутки – яскраві малюнки, спостереження у фотографіях, виразні поетичні й прозові твори, ефектні розробки-мотиватори, захоплюючі відеоролики та аналітичні дослідницькі роботи – є вагомим внеском у справу очищення наших водойм від шкідливого пластику та небезпечних фосфатів для досягнення доброї якості вод за європейськими стандартами.

4 грудня 2019 року в художній галереї Інформаційно-виставкового центру «Бузок» (м. Харків) відбулось урочисте нагородження переможців та призерів по Харківській області 13-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді», організоване Сіверсько-Донецьким БУВР спільно з ГО «Сіверський Донець – відродження» за підтримки Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області та ГО «Харківське обласне товариство меліораторів та водогосподарників».

Учасники конкурсу та їх викладачі мали можливість не тільки побачити свої художні роботи в стінах престижної арт-галереї Інформаційно-виставкового центру «БУЗОК», а й оцінити свій рівень виконання у порівнянні з переможцями, з’ясувати, у чому на думку журі потрібно покращити свої знання та вміння. Та найголовніше і найприємніше – отримати заслужені нагороди та пам’ятні подарунки від організаторів і спонсорів конкурсу.

Цього року юні жителі Харківщини подали на конкурс 165 творчих робіт від 20 навчальних закладів, з яких експертним журі було обрано ПЕРЕМОЖЦІВ (перелік завантажити) та ПРИЗЕРІВ (перелік завантажити).

Почесну місію нагородження переможців та призерів 13-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» 2019 узяли на себе начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук, в.о.начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області Денис Ткачов, начальник Харківського МУВГ Віталій Жук, заступник начальника Управління раціонального використання природних ресурсів та оцінки впливу на довкілля-начальник відділу раціонального використання, відтворення, охорони природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації Дмитро Топчій, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олексій Кірюхін, голова Харківської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Сергій Размєтаєв.

Переможці отримали почесні дипломи за І, ІІ, ІІІ місце, призери були відзначені іменними подяками, інші діти отримали невеличкі дипломи учасника. Подяками було відзначено і тих викладачів, які вже протягом кількох років зберігають вірність нашому конкурсу, активізуючи відповідно творчу діяльність молоді у своєму навчальному закладі.

Природоохоронні зусилля талановитої молоді Придінців’я також було винагороджено пам’ятними подарунками від організаторів та спонсорів конкурсу – Сіверсько-Донецького БУВР, Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Авторської художньо-керамічної майстерні «Український гончарний посуд» (м. Слов’янськ).

Ще кілька дітей отримали відзнаки від Інформаційно-виставкового центру «Бузок» за яскраве висвітлення теми збереження водних ресурсів.

На часі – нагородження призерів та переможців конкурсу по Донецькій та Луганській областях, слідкуйте за анонсами на нашому сайті.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…