Талановита та ЕКО-свідома молодь Луганщини отримала нагороди конкурсу, присвяченого Дню Сіверського Дінця

24 грудня 2019 року в м. Сєвєродонецьку відбулось урочисте нагородження переможців та призерів конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» (по Луганській області), присвяченого Дню Сіверського Дінця – 2019.

До зали засідань Луганської обласної державної адміністрації були запрошені юні учасники разом зі своїми наставниками. Цього року понад 260 творчих робіт надійшло на конкурс з Луганської області, і понад 100 дітей було номіновано для нагородження за високий рівень виконання малюнків і фотографій, відеороликів та літературних творів, мотиваційних розробок і дослідницьких робіт.

Друзями Сіверського Дінця назвав їх представник організаторів конкурсу – начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук і зауважив, що для «нашого посушливого краю ця річка – єдине джерело промислового і питного водопостачання, і від збереження річкових вод у доброму стані залежить і добра якість нашого з вами життя».

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації Олег Тіхонов, вітаючи талановиту молодь, зазначив, що Сіверський Донець є не тільки найважливішою артерією Східної України, а ще і джерелом натхнення для всіх поколінь: «Молодь Луганщини, ви – наша надія і сподівання. У майбутньому саме вам доведеться дбати про нашу землю, про всі наші маленькі та великі річки», – сказав він. І висловив вдячність Сіверсько-Донецькому басейновому управлінню водних ресурсів, що 13 років поспіль проводить конкурс.

На виховну місію заходу звернув увагу директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, адже конкурс допомагає дітям та молоді зростати екологічно-відповідальними, а через свої творчі роботи вони змушують і нас, дорослих, замислитись над важливими питаннями екології – над тим, що саме і в якому стані ми залишаємо їм у спадок.

Переможці та призери цьогорічного конкурсу отримали почесні дипломи від організаторів та цінні ЕКО-подарунки від Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та Авторської художньо-керамічної майстерні «Український гончарний посуд», які вже другий рік поспіль підтримують талановиту й еко-свідому молодь сходу України.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…