Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні

25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні.

Захід був організований Баварським екологічним агентством у співпраці з Державним агентством водних ресурсів України на базі Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Під час семінару експерти водної сфери з Баварії та України ділились зі слухачами успішними кейсами і проблемними аспектами, теоретичними знаннями і практичним досвідом реалізації різних проєктів.

Говорили про Плани управління річковими басейнами: на якому етапі наразі ведеться їх підготовка в Україні, розповів Олексій Ярошевич (Екологічний консалтінг Blue Rivers), а як триває реалізація ПУРБ у Баварії, поділились Д-р Беттіна Хаас (Управління водного господарства Кемптену) та Ріхард Мюллер (Баварське міністерство навколишнього середовища і захисту прав споживачів).

Про ревіталізацію річкових екосистем в Україні та відновлення річок у Баварії з основами та конкретними прикладами для практичної реалізації говорили Лилія Гричулевич (ГО «Чорноморський жіночий клуб») та Вернер Реклау (Баварське екологічне агентство).

Д-р Аліса Кутцер (Баварське екологічне агентство) ознайомила учасників заходу з особливостями системи моніторингу поверхневих вод у Баварії, Сюзанна Хаас (Баварське міністерство навколишнього середовища і захисту прав споживачів) – з нюансами управління водними ресурсами в контексті зміни клімату, а про імплементацію Нітратної директиви в частині визначення територій, вразливих до нітратів, розповів Д-р Максиміліан Ганель (Баварське міністерство навколишнього середовища і захисту прав споживачів).

Обмін досвідом був корисний представникам обох країн, адже спільною метою є імплементація Водної рамкової директиви і наближення українського законодавства до європейського, зокрема й у водній сфері.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…